2014. július 4., péntek

III. Melléklet

Friss interjú Guillermo Ochoa-val, Mexikó hálóőrével.
Riporter: Delliana Sanches

Szervusz! Most, hogy már hivatalosan is híres focista lettél és bejutottál a legjobbak, vagyis a válogatottak közé, nagy teher nyomja a vállad?

Szia! Igen érzem, hogy nő a tét, de ez engem nem izgat ameddig állhatok a kapuban és védhetek. A beválogatásommal, a szövetségi kapitány önbizalmat adott, miszerint jó vagyok abban, amit szeretek és addig csinálni is fogom ameddig ez így marad.

Még annak idején miért kezdted el a focit?

Édes apám futball edző volt. Ő maga sosem játszhatott a szíve miatt ezért, azt akarta én megkaphassam amit ő nem kaphatott. A felfedezéssel, hogy jó hálóőr vagyok, pedig belelkesedett és hajtott a válogatottságig. Nagyon sokat köszönhetek neki.

Mit gondolsz melyik nagyobb csapatok fognak/már érdeklődnek utánad?

Sok jelzést kaptam az utóbbi időkben, és meg is fontolom őket. Igazából ez a világbajnokság fog dönteni arról, hogy melyik csapathoz igazolok át. Nagyon szeretnék európai csapathoz menni, mert szeretném kipróbálni az ottani ételeket. Biztos nagyon finomak.

Úgy hallottuk, hogy többek között az Arsenal és a Liverpool is érdeklődik irántad. Ha kapnál egy felkérést, elfogadnád?

Természetesen, igen. Még nem tartom magam annyira jónak, hogy ilyen szintű csapatba kerüljek, de később igen. Gyermek korom kedvenc csapata egyébként az Arsenal volt. Imádtam és még tolltartóm, meg ilyen cuccaim is voltak a címerükkel.

Milyennek mondanád az eddigi mérkőzéseket, itt Brazíliában? A csoportmérkőzéseken a csoportotokból elsőként jutottatok be, a legjobb 16 közé. Mit gondolsz, meddig juttatod Mexikót a továbbiakban?

Mivel, ha mondhatjuk így, elég könnyű csoportot kaptunk, nem izzasztottak nagyon meg minket, azonban most jön csak a neheze. A „B” csoportot végül sikeresen megvertük, és most következik a Kamerun . Sokan már a kiesésünkre tippelhetnek, de megnyugtathatok mindenki a végsőkért küzdeni fogunk! Terveink szerint meg nyerjük a világ bajnokságot * nevet * és történelmet írunk. Mexikónak végre kijárna valami jó is.

A Mexikó drukkerek addig is nyugodtak lehetnek, ameddig te állsz a kapuban. Most pedig kis személyes kérdésekkel foglak bombázni. Sokan el akarták már lopni a hajpántodat meccs után?
* nevet * Nem fordul elő gyakran. Bár, ha belegondolok, egyszer egy korlátról lehajoló szurkoló, lerántott egyet a nyakamból.
Vannak fura szokásaid, vagy meccs előtti rituáléd?

Ha a hajpánt annak nevezhető, igen. Meg persze a rágó. Minden meccsen rágózom, hogy levezessem valamin az izgalmat, és ha mi támadunk ne unatkozzak.

Egy tény, amit nem tud rólad senki?

Mikor, kicsi voltam és gyerekként az utcán fociztunk, eredetileg csatár voltam és én lőttem a gólokat. Aztán idővel senki nem akart beállni a kapuba én meg belementem. Hamar ki is derült, hogy kapuban még jobb vagyok, mint mezőnyben. Így hátul ragadtam.

Köszönöm szépen az interjút!

Én köszönöm.


Megjegyzés küldése

#Szédült birkák