2014. július 5., szombat

Memo - Negyedik fejezet

Memo

Halkan mászott ki az ágyból, nehogy Viktoria fel ébredjen. Felvette a ruháit és már ki, is surrant, vissza a saját szobája felé. Az emeletükön már szaladgáltak a rabszolgák a csapat csomagjaival ide-oda. Miközben sétált eszébe jutott az éjszaka és a párnacsata, amin hangosan elnevette magát. A szája azonban hamar legördül, mert Jones jött felé. Próbált menekülési útvonalat keresni, de a találkozás elkerülhetetlen volt.
-Jó reggelt...- kezdett volna bele a bájcsevejnek, ám a kapitány megragadta a vállánál az ingét és magával húzta, szó nélkül. A kockás ing erősen megfeszült, de Ochoa halkan tűrte, a megérdemelt büntetés kezdetét. Érezte, hogy már mindenki tud róla és Viktoria-ról. Mr. Jones bevonszolta egy iroda szerű kis szobába. A bűnöst, pedig az apró kanapéra ültette, ő maga pedig az asztalhoz lépett. A kezébe vett újságot, pedig a Memo előtt álló asztalra dobta, pont a látó szögébe. A lapok tetején a főcímlapon egy kép volt Ochoa-ról és Viktoria-ról. Az alatta lévő szöveg pedig így szólt:

A CSODA KAPUS, A TILTÁS ELLENÉRE ROMÁNCÁT BRAZÍLIÁBAN IS ÁPOLJA. MÉGHOZZÁ, A HÍRES LESÉRÜLT, HOLLAND SZÉPSÉGGEL: VIKTORIA NATHIA-VAL.

Ugyan csak néhány ország, de köztük Mexikó is tiltja a kompromittáló aktusokat a VB-n. Guillermo Ochoa-t a kiválasztottat, és már 28 évesen is legendát, ez nem állította meg. Igaz, csak csókolózás közben kapták lencsevégre tegnap este Viktora-val, de már ezt is tiltják a szövetségi kapitány, Hererra Jones szabályai. Még nem értesültünk ítéletről, de ezért akár, a hazaküldés is várható. A Jones által kifejtett érvek szerint ugyanis az ilyen aktusok csak elvonják a figyelmet a meccsekről. A válogatott, akkor lenne a legnagyobb bajban, ha pont a csodajátékosuk vesztené el, a koncentrációját. Mégis, ha elköszönne a Mexikói csapat a legjobb játékosuktól, Ochoa nagy bajban hagyná itt csapatát, ezért lehet a vezetőségnek engedniük kell a mexikói bajnok szeszélyeinek, amik a lány választásnál sem kicsik, ahogy láthatjuk. A jelenleg, sport kommentátorként dolgozó holland „bombázó” ugyanis, nem könnyű préda. A jelek szerint azonban, a hálóőr nem csak a kapujában legenda. Viktoria még 2012-ben, a holland női válogatottat vezette a döntőbe, ahol veszítettek az angolok ellen. Ezen a meccsen nem is léphetett pályára, mert a finnek elleni meccsen lesérült. Akkor még azt remélték, csak 1-2 találkozót kell kihagynia, azonban a sérülés jóval súlyosabbnak bizonyult. Olyannyira, hogy többé sosem léphetett pályára azóta sem. Ezzel a sérüléssel a holland női válogatott az egyik legjobb játékosukat és csapatkapitányukat vesztette el. Bár a modelltestű Viktoria, azóta is osztatlan sikernek örvend kommentátorként, a mai napig nem felejtheti, a térdében lévő repedést.
A kettőjük kapcsolata itt Brazíliában kezdődött és vajon, mikor ér véget? A holland híresség továbbra is a meccseket fogja közvetíteni, ezért ha Ochoa-t haza küldik a távolság akadályokat állít, az ifjú sztárpár elé. Már ezért, és a Mexikói válogatott döntőbe meneteléséért sem akarjuk a súlyos ítéletet.

Memo gyorsan átfutotta szöveget és tágra nyílt szemekkel ült, a kezét a homlokához emelve.
-Huh...
-Még szerencse, hogy a média nem fotózta le azt is, ahogy reggel kisétálsz, egy holland sztár szobájából. Persze ezt mi jól tudjuk.- mondta idegesen Jones.
-Na, és mi az ítélet? Mi lesz, haza küldi a csoda kapust?- kiabálta Ochoa.
-MEGTEHETNÉM!- szólt vissza hangosan a kapitány annyira, hogy a szomszéd szobákban is hallható volt.- De, nem teszem.- folytatta higgadtan- Mielőtt még azt hinnéd játszom a szívtelen górét,hallgass végig!
Fel állt a székéről és szembe leült Ochoa szeme elé.
-Az, hogy ma én lehetek Mexikó szövetségi kapitánya, nagy megtiszteltetés, de az emberek azt hihetik a pénz miatt csinálom. Ez egyáltalán nem igaz. A VB-n én keresek a legkevesebbet. Ebből is látszik, hogy nem az anyagiak kötnek ide. Amit te csináltál, egyértelmű hazaküldést vonna maga után. Te vagy a válogatott legjobb játékosa ez nem kérdés. A te nevedet üvöltözi az egész stadion. Nélküled a csapat még a csoportból sem jutott volna tovább, de nem ez az ok vezérel amikor csak figyelmeztetéssel büntetlek.
Memo felnézett és elmosolyodott.
-Ez az egész tiltás egy baromi nagy kamu- folytatta Jones, de a kapus közbevágott.
-MI?- csodálkozott.
-Hazugság az egész. Csupán arra való, hogy az érzelem nélküli, fizikai élvezeteket vegyük el a játékosoktól. Az elvonja a figyelmüket, ellenben az érzelmekkel az erőt ad. Ahogy te is képes voltál megszegni fontos szabályokat „egy” lányért. Vagyis nem egy lányért, hanem „a” lányért. Nagyon különleges lehet, ha ennyit megteszel érte.
-Az.- nevette el magát Memo.
Ő mekkorát nevetne ezen.
-És a médiával mi lesz?-kérdezte megkönnyebbülten a focista.
-Azt majd én elintézem! Te pedig menj és készülődj az indulásra!- parancsolta és kivezette a szobából Ochoa-t.
Hooooo. Tehát az engedély volt és nem fenyegetés. Most megnyugodtam. Ez a VB lesz a történelem legfelejthetetlenebb összecsapás.
Gyorsan elindult a bizonyos lány szobája felé, sietve. Mikor odaért, csalódva látta a nyitott ajtót és a takarító nő kiskocsiját. Az egész hely üres volt. Eltűnt minden, a könyvek és Viktoria is.
-Elnézést, de hol van az itt alvó vendég?- kérdezte Ochoa a hölgyet enyhén idegesen.
-Mr. Ochoa?!- csodálkozott a takarító nő.-Ő-ő nagyon sietett és elment a következő mérkőzéshez. Kérem adna a kisfiamnak egy autogramot?-kérlelte kedvesen a nő.
-Persze.-válaszolta a kapus és a hölgy által elő kapott papírra, oda vetette a nevét.
Egy utolsó reményteli pillantás után, a híresség visszaindult az emeltük felé.
A csomagokat, már mind kipakolták, ezért uticélnak, a buszt tűzte ki.
Itt hagyott. Biztos, ő is látta a cikket és … A fenébe, nem akar nekem ártani. Túl jó hozzám.
Kilépett az ajtón és a korlátok mögött zajongó tömeg, új erőre ébredt Ochoa-t meglátva. Hújjogtak, tapsoltak, ordibáltak örömükben. Az éltetett focista intett a szurkolóknak. Beült a buszba és látta, hogy már mindenki ott van. Helyet foglalt középen, Hector mellet.
H. H. nem nézett ki igazi mexikóinak. A bőre sápadt volt és fehér, barna haja és kék, gülü szemei.
-Memo, csak rád vártunk. Hol voltál?- kérdezte nyugodtan,bár már alig bírta visszafogni, a Viktoria-val kapcsolatos kérdéseit.
-Csak el akartam köszönni valakitől, de már elkéstem.
-Jajj, igazán nem kell „valaki”-nek hívnod. Viktoria, igaz?-könnyebbült meg Hector.
-Igen,- mosolyodott el – Viktoria, de nem kell álcáznod, tudom hogy mire vagy kíváncsi. Milyen büntetés szabott ki rám Jones.- mondta, amikor mindenki elhallgatott és páran még oda is néztek.- Ha mindenkit ennyire érdekel, elmondom. - most már az egész csapat a kapust nézte és néma csend volt, csak a jármű kerekei recsegtek.- Semmit.
A csapat egyhangúan kiáltott fel:
-Miii?
Ochoa elröhögte magát, majd kuncogva folytatta.
-Mit gondoltatok, a csoda játékost, a kiválasztottat, bárki elküldheti, holmi szabályszegésért?
Mindenki fogta a fejét és nevetett. Javi a székébe verte a fejét, Memo hülyeségén.
Az utazás többi része elég egyhangú volt. Röhögtek folyamatosan és beszélgettek. Hector többször is kikérdezte, mindenről, amit Tori-val csinált. A körülzsongott áldozat pedig, minden kérdésre válaszolt.
A busz maga, világoskékre lett festve. A kerekeinél és az orránál színes, oázisszerű rajzok díszítették. Hatalmas és zötyögés mentes volt.
Hamarosan oda is értek Fortaleza-ba.
A város gyönyörűen festett. Virágok és szobrok álltak, minden sarkon.
Az érkezés pillanatában, a korlátok el voltak helyezve, tumultus zengte be az utcát. Fegyveresek őrizték, a tömeget. A csapatot bevezényelték egyből a szállodába, így egy árva percre sem állhattak meg. A recepciónál, a kapitány várta őket. Kiosztotta a szobakulcsokat, melyekhez a 6. emeleti szobák tartoztak. Memo csodálkozva nézte meg, a sajátját.
113.

5. emelet

-Kapitány!- szólította meg- Nekem miért az 5. emeleten adott szobát?
-Hát fiam, -veregette meg a vállát barátságosan- ez jutalom. Majd meglátod milyen szép ajándék.-válaszolta és odébb ált.
Ochoa el oldalgott a liftig és beszállt a többiek mellé. Ők már megnyomták a
6-os számú gombot, amikor csodálkozva látták, hogy a kapus az 5-set üti meg.
-Plusz egy emeletet akarsz lépcsőzni?- kérdezte Santos.
-Nem, a kapitány nekem ezt a kulcsot adta- mutatta fel zaklatottan.
Tágra nyílt szemekkel bámulták a jelzést, majd mikor az ötödikre értek, kirugdalták onnan Memo-t. Ő imbolyogva, a bőröndjével együtt, sétált végig a folyosón. Mikor meglátta a 113-as számot, a csomagot letette és kinyitotta az ajtót.
Lakosztály lehetett csak. Behemót nagy szoba volt. A falak mogyorószínűre, a bútorok sötétbarnára voltak festve. Virágok és középen hatalmas franciaágy díszítette.
A kifáradt sportoló bedobta a táskát, majd ráugrott az ágyra és szét terült. Már majdnem elaludt, de az álmát, a folyosóról beszűrődő, zaj akadályozta meg. A beszéd teljesen kivehető volt.
-Ez az? Biztos?
-Igen tisztán emlékszem, hogy ez volt.
-Na! Mi lesz nyiss már be?
-Srácok, nem kéne kopogni, mi van, ha mégsem ez az?
-Nyugi!
Az ajtó kinyílt és a csapat társai törtek be. Hernandez, Santos, Javi és Hector. Utánuk futott Leo, de rácsapták az ajtót, így Ochoa, azt nem láthatta.
-Jajj, a mi kis Memo-nk csicsikál. -gügyögött H. H.
Azzal, a focisták ráugrottak az ágyra, olyan lendülettel, hogy a bóbiskoló áldozat, majdnem leesett.
-Nézzenek oda! Én is elkezdek hancúrozni, ha ilyen szobám lesz.
-Mond csak! Neked mióta jár ekkora szoba?
-Amióta én lennék a mexikói csoda játékos.- jelentette ki magabiztosan és közösen elröhögték magukat.
-Szereznünk kéne valami piát nem?- mondta ördögien Santos.
-Ha ki tudod cselezni Leo-t....- mutatott az ajtóra Hernandez.
-Várjatok,- kiáltotta Memo – Ez ilyen luxus lakosztály szerű, nem? Akkor, tuti valami pia is.
H.H. Oda rohant a hűtőhöz és a többiek is követték. Kinyitotta az ajtaját, majd vigyorogva ordította el magát:
-Buli van!
Két rekesz sör állt a teletömött hűtő alján. Egyet kivettek és az asztalra rakták. Mind vettek egy üveggel és az ajtónak feszítve kibontották.
-És a többieket hol hagytátok?
-Ááá, egytől-egyig kidőltek. Alszanak.
Ekkor Guadrado nyitott be.
-Basszus.-tátotta el a száját, ahogy körbenézett és meg akadt a szeme az alkoholon- Nektek van piátok?
-Gyere, re te kis surmó, megszánunk eggyel.- mondta Santos nevetve.
-A kis könyvpatkány eltűnt odakintről?
-El, de halljátok! Olyan jó nőt láttam odakint. Szőke és nagyon dögös.
-Hát! A mi Memo-nk mesélhetne a szőkékről.- kacagott Javi.
Ochoa válaszul megdörzsölte a fejét.
-Kapcsoljuk be a tévét, hátha mi megyünk benne.
Ahogy a fényes led kolosszus felvillant, meglátták a Mexikó-Kamerun meccset. Összepacsiztak és felröhögtek.
-Hé! Guadrado, a tévében még nőiesebb vagy mint élőben. Megy a szemedhez a zöld mez.-csipkelődött Javier. Ismét, megjegyzését egy barackkal jutalmazták.
-Hát ez a bíró!
-100% hogy lefizették!
-Bunda volt az egész.
Még kb. egy óráig nézhették a mérkőzést, amikor hallották, hogy a zár elkezd recsegni. Valaki belerakhatta a kulcsát, mert az ajtó kinyílt és mögötte a Guadrado által megemlített lány állt. A lába mellet, hatalmas kupac csomaggal. Az arca kicsit vörös volt, a fáradtságtól. A táskáit nézte meg, majd a szájával megfújta, az arcára hulló tejföl szőke haját. Felnézett és a szemei az ámulattól kitágultak. Viktoria állt az ajtóban, farkasszemet nézve, a bent fekvő társasággal.
Ochoa felugrott és odafutott hozzá.
-Őt láttam odakint.-jegyezte meg halkan Guadrado.
-Szóval, ő az a híres holland csaj, akit a mi Memo-nk összeszedett.-súgtak össze mindannyian, a párra bámulva..
A kapus rögtön megragadta Tori nyakát és megcsókolta.
-Szia!- vigyorgott a férfi.
-Figyelj, ezt nem szabad! Haza fognak téged küldeni.-mondta a lány reszketve és egy könnycsepp gördült végig az arcán.
-Jajj, dehogyis,- nyugtatta Ochoa és letörölte a a lány arcát- nem kapok semmit. Megígérte a kapitány, hogy mivel csoda kapus vagyok nem küld haza. Még egy ilyen luxus szobát is kaptam.
-De ez az én szobám.-mutatta fel a kulcsot, ami teljesen megegyezett a Jones-tól kapottal.
A sportoló az asztalra mutatott, ahol ott volt az övé is.
-Ezek szerint, -folytatta a lány- közös szobánk van?
-Szóval erre gondolt a kapitány jutalomként.- mormogta Memo, majd megfordult- Srácok! Bemutatom nektek Viktória-t.
-Hali!- szóltak egyhangúan és szemügyre vették.
-Ő itt , Hector, Javier, Santos, Henandez és Guadrado.
-Sziasztok!- mosolygott Tori, miközben Ochoa bepakolta a csomagjait.
Pontosan tudta, ki-ki, hiszen már a múltjukat is sorról-sorra ismerte. A meccsek kommentálása közben, gyakran említette, minden játékos nevét.
Közelebb lépett és meglátta, hogy a meccset nézik. -Megengeditek?- szólalt meg és az egyik üvegre nézett. A focisták bólintottak a folyamatos bámulás mellett.
Ezután Santos maga mellé rántotta Guadradot.
-És mesélj Viktoria! Mit tervezel a mi kis Memo-nkkal? Az anyjával-nézett Guadradora- nagyon féltjük ám!-Röhögte el magát Javi.
-Hé! Miért cikiz mindenki azzal, hogy lány vagyok?-mondta ingerülten és kibújt a szorításból.
-Talán, nem is tudom. A hosszú hajad miatt?
-Viktoria szerinted is úgy néz ki, mint egy lány?-kérdezte Hernandez.
-Hát dehogyis, nézzetek rá!-húzta ki magát a büszkeségtől az áldozat- Ő már egy igazi érett nő!
Mindenki elnevette magát.
Guadrado, tényleg nagyon jóképű volt. Ezért a tulajdonságáért a női sosem szidták. A haja fekete, szeme világos kék színben ékeskedett.
Az eddig csomagokat pakoló Ochoa, munkáját elvégezve visszatért.
-Na jó, söprés. Késő van.
-Neeee!
-Memo, tök jól elvagyunk...
-Úgy sem fogtok aludni.. -jegyezte meg halkan Javier és a csapat hangos röhögésben tört ki.
A házigazda szemöldökét felborzolva, sípcsonton rúgta az árulót és ki tessékelt mindenkit. Még utoljára Hector-al váltottak egy szót.
-Nagyon szép és vicces lány.- súgta H.H. A fülébe.
-Igen, tudom.
-A helyedben én is minden szabályt megszegtem volna.- jegyezte meg halkan majd a többiekkel elment.
A szobában már csak ketten voltak. Tori lerakta a már, majdnem üres üveget és Memo karjaiba pattant.
-Biztos nem büntetnek meg téged?
-100%. Hiszen, még ezt a közös szobát is összehozta a kapitány. Egyébként olvastad az újságot, azért mentél el?
-Igen.
-Hát, most már lehet, hogy meg unlak, mert már nem tilos veled lennem...- mondta átlátszóan Memo.
-Ó, igen?- válaszolt Viktoria- Akkor én le is feküdhetek aludni, úgy is fáj a fejem, most, hogy mondod.- fordította el a fejét.
A férfi szorosan meg ölelte.
-Szerinted jönnek lesifotósok?-vigyorgott a lány.
-Hát a hálószobába reméljük nem.- válaszolta a kapus.
Tori nagyot nevetett és megpuszilta.


...

1 megjegyzés:

Odi írta...

Folytasd, kérlek! Nagyon tetszik a történet és az írói stílusod is. Nem nagyon olvastam még ilyen történetet, de nagyon tetszik :) Nekem egy Neymaros blogom van :3 , és nem hittem volna, hogy valaki ír még focistával történetet... :D De nagyon tetszik, tényleg :)

#Szédült birkák