2014. július 23., szerda

Memo - Huszonkettedik fejezet

Memo

-Szerinted hol van?
-Nem tudom, de nem fogom kibírni.
-Ne ezzel idegesíts magad! Koncentrál a győzelemre.
-Könnyű azt mondani. Most viszont, Viktoria-ról van szó.
-Tudom, tudom.
-Itt kéne lennie, hiszen ő közvetíti a meccset.
-Lehet, hogy mégsem.
-Mi az, hogy mégse?
-Nem tudom.
Hector, és Ochoa bementek az öltözőbe, miután a közvetítői állás, már teljesen átjárták. A lánynak színe nyomát sem találták.
Na, ezért aztán, ellóghattok a fő megbeszélést, a világbajnokság döntője előtt. Lehet, ezt nem gondoltam át. Mindent a lányért. Túlzás talán? Lehet, hogy beleőrültem a mosolyába. Mindig megnyugodok, hogy ezeket a gondolataimat, soha nem mondom ki, különben még buzinak néznének.
A két futballista befutott az öltözőbe, ahol a játékosok, Jones köré ültek.
-Elkéstetek.- jelentette ki, végre mellőzve, a kapus által annyira utált magázást.
-Tudjuk.
-Guadrado, mond el a fontos dolgokat Hector-nak. Nekem beszédem van a csodakapusunkkal. Közelebb lépett hozzá, és félrehúzta.
-Memo! Minden oké?
-Hogy kérdezhet ilyet? Tudja. Nem „oké” semmi.
-Megtaláltad?
-Nem.
-Ó. Ez rossz hír.
-Ezt hogy érti?
-Mesut Özil, a repülőtéren rosszul lett, a mi Tori-nk társaságában. Ezek szerint, bekísérte a kórházba.
-Akkor nem játszik.
-Nem, de a lány sincs itt.
-Nincs.
-És ami azt illeti, nem is biztos, hogy tudja a holland doppingot.
-Hogy-hogy?
-A német válogatottat, csak a repülőtéren lehetett értesíteni.
-Tényleg. A telefonokat ki kell kapcsolni.
-Szerintem, azt hiszi, Brazíliavárosban vagy.
-Hát ez szívás.
-Az.- gúnyolódott a kapitány, Ochoa stílusán.
-Mellesleg Khedira is lesérül, a bemelegítésnél, nem?
-De. Ő sem fog játszani. A németek, egy szinten összeomlottak. A második hely is csodálatos, de itt a kezünkben a lehetőség.
-Egyébként,- mondta nyájasan a kapus – még nem volt alkalmam megköszönni.
-Ugyan mit?
-Mindent.
-Ugyan, igazán nincs mit. Ez egy kapitány dolga nem?- nevetett, majd háton paskolta Memo-t -Most azonban, irány a pályára.
Mr. Jones kiterelte a játékosait, akik előálltak a himnuszokhoz.
Mi lesz, ha nyerünk? Mindenki, azt várja el tőlünk, hogy szépen kikapjunk, de ha nyerünk... Mi sem tudjuk mit csináljunk. Örüljünk, vagy el se higgyük. Hihetetlen. Az egész olyan varázslatos. Ezt az érzést, szívesen beváltanám, Viktoria mosolyára. Ha még láthatnám... NEM. Most a döntőre kell koncentrálnom. A kis huncut, be akar mászni a fejembe, miközben meccsezek. Nem teszem mg neki ezt a szívességet. Nyerni akarok. Meg akarom mutatni, az embereknek, ahogy felemelkedem. A semmiből, világsztár lettem, már most. A vb győzelemmel, már császár lennék. Akarom, ha már eddig eljutottam, akkor már a lehető legjobbat akarom, Gyertek csak Német csatárok, középpályások, védők, vagy kapusok, az én hálómba, ma nem kerül labda!

1. PERC: A fehérben játszó németek kezdték el a meccset. Mexikó zöldben játszik.

2. PERC: A tizenhatos előterében passzolgattak a németek, de Moreno megakasztotta a támadást, majd kibikázta a labdát a mezőnybe.

4. PERC: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Németország, de a lövés után elakadt a labda a blokkban. Az ellenakció végén Argentína lódulhatott meg, Pena próbálkozása után azonban a labda olyannyira elkerülte a kaput, hogy bedobással folytatódott a meccs.

5. PERC: Müller próbálta meg középre tenni a labdát, de az megpattant egy védőn és Ochoa megkaparintotta. Ennek a vbnek, egyértelműen a mexikói kapus a legnagyobb nyertese, hát még ha az ország, hazaviheti a kupát

7. PERC: Müller most beadással próbálkozott, de mély volt az ívelése, Ochoa kezében kötött ki a labda. Németország kezdte aktívabban a meccset.

9. PERC: Peralta sprintelte le a labdával Hummelst, az alapvonal elől még középre tudta kanyarintani a bogyót, de egy társ sem érkezett középen üresen.

10. PERC: Ezek most Mexikó percei! Herrera lépett fel egy támadással, ő is Hummelst futotta le, középre is tudta tenni a labdát, de az elgurult a csapattársak között. Nagy lehetőség volt!

13. PERC: Lahm kereste Klose fejét, de a beívelt labda magas volt a veterán csatárnak.

15. PERC: Most Kroos ívelt középre szabadrúgásból, de a hosszún érkező Müller elől fejjel tisztázni tudtak.

17. PERC: Áúcs, ez nekünk fájt... Kramer ütközött Guadrado, nagyot kapott a fejére a fiatal játékos, de némi ápolás után úgy fest folytatni tudja.

21. PERC: Mi maradt ki... Kroos fejelte haza felelőtlenül a labdát, amely üresen találta dos Santost a német kapu előtt, de a csatár senkitől sem zavartatva a kapu mellé lőtt. Elképesztő!

25. PERC: Egyelőre hiányzik az átütőerő a németek támadójátékából. Most is csak passzolgattak, aztán eladták a labdát.

27. PERC: Lahm zseniálisan tette be a labdát középre, Müller vetődött, de nem érte el, Ochoa pedig bravúrosat védett. Közben az asszisztens emelte a zászlaját és valóban les volt, szabadrúgás kifelé.

28. PERC: Schweinsteiger ütközte le Penat, sárga.

29. PERC: dos Santos most betalált Herrera passza után! De les miatt érvénytelenítik... Jogosan egyébként.

31. PERC: Szegény Kramer, sérülés miatt le kellett cserélni, Schürrle a helyén.

34. PERC: Höwedes rúgta le Guadradot, villant is a sárga.

36. PERC: Jimenez kígyózott a német védők között, majd Paraltahoz játszotta a labdát, aki Herrerat kereste, de a laszti szögletre pattant. Jimenez ívelt középre, de Neuer jó ütemben jött ki a kapujából.

37. PERC: Müller játszotta meg Schürrlét, a csereként beszálló játékos pedig kapásból lőtt, Ochoara levegőben úszva bokszolta ki a labdát. Közben a lesen álló Klose zavarta a kapus, így szabadrúgás kifelé.

40. PERC: Peralta lépett ki a leshatáron, lerázta a védőjét és Neuerre vezette a labdát, üggyel-bajjal lecselezte a kapust, de a visszaérő Aguilar a kapu torkában menteni tudott.

44. PERC: Müller tartotta meg egy remek csellel a labdát a tizenhatos előtt, lekészítette a játékszertKroosnak, de erőtlen kapáslövése nem okozott gondot Ochoanak

45. PERC: Két perc lesz a ráadás.

45+2. PERC: Kapufa! Német szöglet után Höwedes fejelhetett, a labda a kapufán csattant, majd a lesen álló Müllerhez pattant, szabadrúgás kifelé.

Vége az első félidőnek, az állás 0-0!

46. PERC: Megy a második félidő!

50. PERC: Peralta fejelte le a labdát Hernandeznek, de a csatártárs luftot rúgott...

53. PERC: Elmondhatjuk, hogy a szünet nem tett jót a meccsnek, mind a két csapat lassan, körülményesen focizik a második félidő elején.

57. PERC: Neuer jött ki a kapujából, kiöklözte a labdát, majd letarolta Hernandezt. Nem tudjuk miért, de szabadrúgás kifelé.

60. PERC: Klose fejelhetett, de egyenesen Ochoa kezei közé bólintotta a labdát

62. PERC: Schürrle tette középre a labdát, de az megpattant egy védőn, Müller így nem tudott mit kezdeni vele, kapásból mellé lőtt.

64. PERC: Klose bokáit koccantotta össze Layun egy sárgáért cserébe.

71. PERC: Kis területen játszottak a németek, Schürrlétől azonban elpattant a labda, így Ochoa le tudott csapni rá. A mexikói kapus, ma is kirobbanóan jó formáját hozza, de ezt már szokásosnak mondhatjuk.

75. PERC: Peralta cipelte a labdát Höwedesszel a nyakán, ballal tekert, de a labda elkerülte a kaput.

78. PERC: Hernandez tuszkolta be a labdát a tizenhatoson belülre, de Neuer kivetődve elhárította a veszélyt.

80. PERC: Höwedes maradt üresen az mexikói kapu előtt, de addig térült-fordult, amíg levarázsolták a lábáról a labdát. Hatalmas helyzet lehetett volna!

82. PERC: Előbb Lahm szöktette zseniális ütemben Müllert, aki hasonlóan szépen készítette le a labdátKroosnak, ő azonban kapásból "eltörte" a labdát, Ochoa angyali nyugalommal figyelte, ahogyan a labda elgurul a kapu mellett.

Közben egy ember beszaladt a pályára.

88. PERC: Klose is elhagyja a pályát, Götze váltja.

89. PERC: GÓÓÓÓL! Vezet Mexikó! Guadrado tekerte középre a labdát balról, Peralta vette mellre a labdát, majd a kivetődő Neuer mellett a kapuba lőtt, 1-0!

90. PERC: Három perc lesz a hosszabbítás.

90+1. PERC: Götze kapott ajádnékba egy labdát, majd bő 20 méterről lőtt, de gyengén, Ochoa így könnyedén hárított. A kapus, még egy szabályos gólt sem kapott be. Vajon, hazamehet kapott gól nélkül?

90+3. PERC: Vége a mérkőzésnek.

Vége, Mexikó a világbajnok! 

A mexikói tömeg tombol. A játékosok nevei szállnak a levegőben. Erre senki nem számított.


Nyertünk. Tényleg nyertünk. Ez... El sem hiszem. Mostantól, tényleg szupersztár vagyok. Mit csináljak ennyi hírnévvel? Mivel érdemeltem ki?
-MEXIKÓ, MEXIKÓ, MEXIKÓ!!!- üvöltötte, az egész stadion.
A német játékosok, csüggedve omlottak össze.
A mexikói válogatott tagjai, egymást ölelve futkároztak össze-vissza.
-Megcsináltuk!- ordította Memo, Hector-nak.
-Nyertünk!

-Azért ez, nem gondoltam volna, amikor gyerekként, azon a lerobbant, Pueblai focipályán játszottunk.

Nincsenek megjegyzések:

#Szédült birkák